Enkel installation av Regupol Everroll gymgolv

Regupol Everroll gummimattan är enkel och smidig att installera. Mattan kan installeras på de flesta underlagen. Underlag som passar bra är parkett, betonggolv och linoleummatta. Underlag som mattan inte går att applicera på är PVC och heltäckningsmatta.

Innan installation ska mattan mätas noggrannt för att veta hur mycket som ska skäras av. Det är viktigt att lägga till 1 cm per löpmeter innan kapning. Mattan kapas av efter mätning och ska sedan ligga över natten för att vila eftersom finns en risk att mattan drar ihop sig och krymper något.

Efter att mattan har fått vila över natten kapas mattan en sista gång. Sista kapningen av gummigolvets långsida kapas så att den måste pressas och stampas mot väggen, så att det skapas tryck i alla skarvar. Det här gäller endast om gummimatta läggs heltäckande i hela lokalen.

Torra utrymmen

Om det uppkommer ojämnheter kan mattejp eller Casco Than lim användas. Mattan ska testas först och lim på gummigolvet ska användas endast  i yttersta nödfall. Ifall lim inte används kan mattan enkelt vändas  eller tas med vid flytt. Ifall gummimattan inte läggs heltäckande över hela lokalen är det möjligt att applicera mattejp i ändarna eller installera fast mattan med en metall-list. Tvärskarvar kan behöva limmas eller tejpas.

Fuktiga utrymmen

Om gummigolvet ska användas i fuktiga utrymmen som ishallar, skidanläggningar, simhallar etc. ska hela mattan limmas. Det föreligger nämligen risk för att kanterna reser sig upp och orsakar snubbelrisk.

Kort sammanfattning

Du behöver vid installation följande:
mattkniv, måttband och en lång linjal eller liknande att skära mot.

Gymgolvet installeras i följande steg:
1. Rulla ut
2. Mät
3. Grovkapa
4. Låt mattan vila över natten
5. Finkapa och placera rätt
6. Klart!
 

Enkel rengöring

Ever-roll gummimattan ser alltid ren och fräsch ut och kräver mindre städtid än andra golvmaterial. Gummimattan rengörs allra helst med en vattendammsugare eller ångdammsugare, men det fungerar minst lika bra med en vanlig dammsugare. Vid behov kan mattan rengöras med en lätt utvriden mopp.


Bra att veta vid rengöring:

*Vid våttorkning används vanlig allrengöring eller liknande medel.
 EJ såpabaserade eller kemiska lösningsmedel.

*Det går bra att använda en skurmaskin.

*Gummigolvet skall EJ behandlas med golvpolish, vax eller liknande produkter.